Bloog Wirtualna Polska
Są 1 116 964 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS
Kategorie

Kwasnica góralska

czwartek, 19 lipca 2012 12:08
Skocz do komentarzy

Składniki

  • 30 dag wędzonej kości schabowych
  • pęczek włoszczyzny
  • 1/2 wywaru z suszonych grzybów
  • 1/2 wywaru mięsnego
  • 1
  • 5 szklanki soku z kiszonej kapusty
  • 25 dag boczku
  • 2 kawałki białej kiełbasy
  • 2 kostki rosołowe
  • szklanka żuru
  • 3 łyżki mleka
  • liść laurowy
  • 2 ząbki czosnku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • 2 jajka na twardo

Sposób przyrządzenia

Kości schabowe ugotuj w garnku z pokrojoną włoszczyzną.

Mięso oddziel od kości, z powrotem włóż do garnka.

Wlej wywar mięsny, z grzybów i sok z kapusty, podgrzej.

Dodaj kostki rosołowe, podsmażony boczek, białą kiełbasę, posiekany czosnek i wszystkie przyprawy, gotuj do miękkości(30 -40 minut).

Żur wymieszaj z mlekiem, wlej do zupy, zagęść.

Przypraw do smaku.

Zupę ostudź, wstaw do lodówki.

Podgrzej, podaj z plastrami kiełbasy i jajkami na twardo

Podziel się
oceń
0
0


Tagi: Kwasnica

Więcej na ten temat


poniedziałek, 22 września 2014

Licznik odwiedzin:  2 083  

Kalendarz

« wrzesień »
pn wt śr cz pt sb nd
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

O moim bloogu

Sama smażę i gotuję

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Statystyki

Odwiedziny: 2083

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl